Vilka plagg är det man sparar år ut och år in?

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Werlabs

Ärligt talat. Jag är (var) väldigt dålig på att välja rätt när jag handlar kläder. Jag hade ofta inga riktiga visioner om vad jag skulle ha när jag handlade (eller kanske för breda visioner..?) Ofta skulle jag ha något nytt inför fredag, eftersom det då skulle ske något speciellt och krävde något fint att ha på sig. Trots att man köpt x antal ”fredagsplagg” tidigare så hade man aldrig något perfekt att ha på sig. Perfekt – det var så det skulle kännas. Så många gånger har det dykt upp en bild på en när man haft et där nya plagget, och man har bara tänkt ”men oj, det där såg ju inte alls genomtänkt ut, det gör att jag rentav ser ful ut!”

Där börjar det, där startar jakten efter något som får en att se riktigt bra ut, som är bekvämt, som känns modernt och som ersätter det som inte höll i tvätten. Kort och gott – det som passar in på den där fantasin som uppdateras i nästan samma hastighet som informationsflödet i ens mobil. Det slutar med att man har MASSVIS av olika alternativ! Men inget som passar! Känner du igen det?

Tröjor.

När jag var yngre var det faktiskt lite mer struktur. Minns hur jag stod och strök mina byxor innan skolan när jag gick i mellanstadiet. Haha gjorde barn verkligen så?? Kanske för att man bara handlade nya kläder max 3 gånger per år ungefär. Minns hur jag hade så mycket fina kläder när jag var i mellanstadieåldern, det var många plagg jag längtade efter att ha på mig. Varför fick det inte fortsätta vara så?

Klädvård. Köpstopp. Stryka.

Back to basics! Jag valde att investera i en strykbräda som får plats i min lilla studentlägenhet.


Jag vet att jag inte kommer vara 100 % nöjd över min garderob i år, för så har det varit på senare år, i ökande grad till och med. Så utmaningen ligger i att stänga ute en del av surret från modevärlden, vara kreativ med det man redan har, VÅRDA det man redan har, och att slutligen hitta sin egen stil, som man oberoende på modets svängningar kan känna sig bekväm i , år ut och år in.

Jag har några plagg som jag haft en längre tid! Och gemensamt för dem brukar vara att de inte skrynklar så lätt, att de är gjorda i ett något tjockare material som inte är genomskinligt, är relativt klassiska eller stilrena i sin stil, och att de är välsydda! Att kragen/linningen håller sin form. Och att färgen och strukturen håller tvätt efter tvätt efter tvätt. Viktigt är också att färgen är smickrande för just dig. Jag insåg nyligen att en av mina skjortor faktiskt fyller 10 år i år!

Jag tar gärna emot klädvårdstips om du har några! Har du något plagg som du älskat över en längre tid? Ha en fin dag och kom ihåg att vårda personen under outfiten <3


Den här tjejen tycker jag lägger ut bra innehåll, kolla in hennes kanal för inspiration ! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *