En skön dag med garderobsrensning

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för DinVitamin

Det börjar närma sig vår! Och jag kände att det var dags för en liten garderobsrensning. Jag har vid de senaste säsongsskiftena gått igenom det jag har i garderoben och möblerat om och flyttat ut det som inte känts helt rätt. Jag vet inte hur du känner, men jag brukar alltid få en himla lust att slänga ut alla höstfärger så fort det blir lite ljusare ute. De bara känns helt fel och som om jag inte kommer vilja använda dem någonsin igen. (Pssst, det vill man garanterat nästa höst!) Jag känner att modet ändras något varje år, men det är oftast samma färger och stickat som återkommer. En gång gjorde jag misstaget att donera en vacker bylsig, mörkröd cardigan jag ärvt av min syster… Det har jag bittert ångrat och i höstas jagade jag en likadan. Men det blev en som påminde lite om den, det var så nära jag kunde komma…

Så ett tips från mig är att när våren nalkas sortera ut de fortfarande fina höstkläderna, alltså färger och material som inte riktigt känns roliga att ha på sig längre, och placera dem i en låda märkt säsongskläder/höstkläder/vinterkläder eller vad du nu tycker passar, och sätta den uppe på vinden. Det kanske du redan gör? När hösten sen kommer har du nog glömt en del av kläderna och det kommer kännas som att gå på shopping-spree bland dina egna kläder! Jag tycker faktiskt att kläderna oftast känns intressanta på nytt när man gör så. Dessutom blir det enklare att välja ut en passande outfit för tiden som är. Detsamma gäller för sommarkläderna när hösten kommer.

Det är också positivt för de kläder du var tveksam över redan när du la undan dem, känner du fortfarande att de inte funkar när du plockar fram dem igen? Ja då är det dags att donera!

Idag var planen att även få ihop en del kläder som ska skänkas, jag vet att jag har kläder som i sig är fina, men som inte alls gör att jag kommer till min rätt (det finns bildbevis på det). Men i och med reglerna för det här året så kändes det lite mer läskigt än vanligt – det här plagget kanske också är en ”röd cardigan”? Och nu kan man ju inte köpa något nytt! Så min inställning var nog lite mer avvaktande än vanligt, och det resulterade i endast en liten kasse donationskläder den här gång.

Jag valde en ljusare palett med mycket rött, vitt och blått, utöver svart

Det tar som du säkert erfarit själv en del tid och kraft att rensa garderoben. Behöver man en morot så kan man ju sikta på att göra en så kallad capsule- wardrobe. Dvs en kollektion där allt mer eller mindre går att matcha med varandra!


Ännu mer garderobsorganisering för dig som inte fått nog! Någon som har MYCKET mer kläder än vad jag har. Härlig tjej!
Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *