Jag erkänner!

I slutet av februari/början på mars hade jag en svag vecka. Mitt distansförhållande kändes extra mycket, och skolan upplevdes extra krävande. Man kände våren i luften, hade en aning tråkigt och saknade något nytt. Jag säger inte att sådant ska påverka dina köpvanor och att det är något att skylla på, men det gjorde tyvärr det för mig den här gången.

Har under några tillfällen tagit någon tur på köpcentret när jag ändå ska handla mat, mest för att inspireras till att sy något. Ett köpcenter kan vara bra i den bemärkelsen att man kan gå dit för att samla på sig intryck som kan generera idéer. Kan glatt säga att jag inte köpt några nya kläder från köpcentret!

(Om du med köpstopp gjort ett snedsteg på köpcentret så var snäll på dig själv ändå 🙂 )

Men här kommer det – jag gick (konstigt nog med en målmedveten och syndig inställning) in på Myrorna, och direkt när man kom in fick jag syn på en skinnjacka, och sedan en klänning, och sedan en till klänning… Kände hur lämpliga dessa plagg skulle vara i vår/sommar och att jag faktiskt letat klänningar i den här längden långt innan köpstoppet. Fick sådan himla lust att köpa. Men kände någonstans också dåligt samvete, så la undan dem till nästa dag för att riktigt begrunda om det var värt det. Nackdelen med secondhand är just den här nu eller aldrig-känslan man får när allt där inne bara finns i ett exemplar. Så samtidigt som det är bättre att återbruka något så kan det skapa lite stress om man är känslig för det.

Efter att ha sovit på saken så kom jag fram till att det var nog värt det ändå! Så tog beslutet och köpte några dagar senare.

Sorry not sorry! På något sätt.

Second hand, riktigt bra form, bra pris… Jag som sorterat bort i stort sett alla klänningar jag har. För att de varit för korta, inte passat min stil, eller inte varit använda på över 2 år. Och så till skinnjackan, den jag hade hemma hade riktigt fula nötningar över axlarna, och kändes inte riktigt lika fin längre.

Förlåt om du blir triggad! Men jag vill vara transparent med dig som läser.

Under samma vecka insåg jag också att mitt smink inte passade min hudton. Blek som man är just nu. Så då blev det även ett nytt läppstift och en ny rouge… Det är väl det jag tycker känns sämst, det var faktiskt onödigt. Vill skylla den på spöket laban i badrumsspegeln. Men vem försöker jag lura.

Ett av undantagen det här året är att jag får köpa tyg, och det har jag gjort. Dock kanske för mer pengar än nödvändigt. Innan mina klänningsköp som gjorde jag en ansats att försöka sy en blommig klänning själv! Utan mönster och utan tålamod, så den kände jag inte riktigt blev så rolig att visa upp här haha. Ska göra något av de fina tygerna snart! Det är ett vitt, ett svart, ett brunt mocka-aktigt och ett manchester. Sköna och ej genomskinliga tyger, så som jag gillar mina kläder!

Har alla intentioner att fortsätta med mitt no-buy år! Jag går vidare med en positiv inställning och en vilja att göra bättre. Så att det märks mer ekonomiskt att man faktiskt har ett köpstopp haha. Nu blir det inga fler tyger eller spontana undantag.

Har sett i de köpstopp-grupper jag är med i på facebook att flera haft det bökigt med sitt köpstopp och gått ifrån det på sistone, det kanske är kritiska tider just nu innan våren riktigt sätter igång? Men det är bara att ge sig upp på hästen igen och inte vara för hård på sig själv. Man gör ju ändå det här för att man mår bra av det!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *